Poola-Eesti Klubi Pro Polonia
Header

Poola päev Viljandis

mai 15th, 2017 | Posted by Triina Utt in Uncategorized

Poola? Mida täpsemalt Sina tead sellest? Kas see on üks suur riik kuskil Euroopas Venemaa ja Saksamaa vahel? Kui sul pole ühtegi sidet Poolaga, kui tahad näha kui mitmekülgne see riik olla võib või oled huvitatud Poola kultuurist, ajaloost, keelest – sellisel juhul peaksid sa kindlasti külastama Kondase Keskust sündmuse Poola Päev Viljandis raames.

Poola Päev Viljandis toimub 20. mail 2017 Kondase Keskuses (Pikk tänav 8 ) Viljandis. Poola Päev Viljandis leiab aset ürituse Muuseumiöö raames. Poola Päev Viljandis tutvustatakse Poola kööki ja filmimaastiku. Enamgi veel pööratakse tähelepanu Poola kultuurile, ajaloole ning murrakutele, mida Calica piirkonnas, täpsemalt Poola Lõuna osas Väike-Poolas (Sądecki ja Lemko Land piirkond) kasutatakse.

Ajakava:
15:00 – 15:30 interaktiivne mäng „Kuidas Poola võib sind üllatada?“/ Audiovisuaalne ettekanne Sądecki ja Lemko Land piirkonnast inglise keeles
15:00-17:30 sissejuhatus filmi „Minu Nikitor“ režissöör K. Krauze (2004). Film on inglisekeelsete subtiitritega
18:00 – 18:45 / 19:00 – 19:45 / 20:00-20:45 töötuba, kuidas teha Poola traditsioonilisi mänguasju „Tee ise!“ – võimalus on õppida ja teha mänguasju materjalidest nagu puit, tikutopsid, pesulõksud jms. Töötuba on mõeldud noortele ning viiakse läbi põhiliselt inglise keeles (vajadusel toetatakse eesti ja poola keeles) / töötoad viiakse läbi sündmuse Muuseumiöö raames
22:00 – 23:00 Karpaatide pidusöök – traditsiooniline kohtumine õhtul Karpaatide rahva moodi, kus laud on täidetud hea ja paremaga, nalewkas`iga (traditsioonilise maitsestatud alkoholiga, mis on mõeldud ainult 18+ osalistele) ja õhtut rikastab põnev diskussioon.

Kõik neid konkreetseid sündmusi viib läbi Jakub Zygmunt, EVS vabatahtlik, kes elab Viljandis ja sooritab oma vabatahtliku aastat Viljandi Avatud Noortetoas. Sündmust toetab materjalidega ja finantsiliselt: Kondase Keskus, Viljandi Avatud Noortetuba, Sakala Keskus ja MTÜ EstYES Tallinnast.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.