Poola-Eesti Klubi Pro Polonia
Header

Eesti Lastekirjanduse Keskuses Poola pildiraamatute näitus “LOOK! POLISH PICTUREBOOK!”

oktoober 31st, 2016 | Posted by Triina Utt in Uncategorized

polish-picturebook-logo-212x300Esmaspäeval, 31. oktoobril 2016 kell 16 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses poola pildiraamatute näitus “LOOK! POLISH PICTUREBOOK!”, mida tutvustavad huvilistele kuraatorid ja autorid Poolast.

Näitus tutvustab poola pildiraamatukunsti rikkalikku pärandit ja mitmekesist ning atraktiivset tänapäeva. Esindatud on nii nimekate meistrite kui ka rahvusvaheliselt tunnustatud noorema põlvkonna kunstnike looming. Näitusel on valik kõige silmapaistvamaid poola pildiraamatukunsti saavutusi: intrigeerivalt disainitud objekte, milles sõna ja pilt moodustavad ühtse sõnumi ja mis köidab mitte ainult kõige nooremat vaatajat 

Pildiraamatu žanri arengukontekste, inspiratsiooniallikaid, traditsioonide järgimist, aga ka nende murdmist saab jälgida ka näitusega kaasnevas rikkalikult illustreeritud väljaandes „Look! Polish Picturebook!“.

Lisaks toimub näituse raames 31. oktoobril kell 10 poola illustraatori Marianna Oklejaki õpituba Tallinna Keskraamatukogus (Estonia pst 8, Tallinn) ning kell 12-15 seminar poola pildiraamatutest Eesti Lastekirjanduse Keskuses (Pikk 73, Tallinn).

Dr Małgorzata Cackowska (Gdański Ülikool), dr Anita Wincencjusz-Patyna (Wrocławi Kaunite Kunstide Akadeemia) ja prof Grażka Lange (Varssavi Kaunite Kunstide Akadeemia) ettekanded pildiraamatute loojatest ja lugemisest tõlgitakse eesti keelde.

Sławomira Borowska Peterson: „Näituse avamispäeva rikastavad oma kohalviibimisega tuntud poola illustraatorid, kunstiakadeemiate õppejõud ja näituse kuraatorid. Näitusega jõuab eesti publiku ette üle saja raamatu, mis omakorda peidavad endas üle mitme tuhande illustratsiooni ning raamatutegelase, kellega tutvuda. Kui seminarile on oodatud pigem teemast huvitatud noored ja täiskasvanud, siis näituse avamisele on väga oodatud ka lapsed.“

Näitus Eesti Lastekirjanduse Keskuses jääb avatuks 26. novembrini 2016.

Näitust, töötuba ja seminari korraldavad Läänemere Kultuurikeskus Gdańskis, Poola Vabariigi Suursaatkond Tallinnas, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Tallinna Keskraamatukogu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.