Poola-Eesti Klubi Pro Polonia
Header

Poola eksport Eestisse kasvas oluliselt

veebruar 18th, 2014 | Posted by oksana in Uncategorized

Eelmisel aastal kasvas Poola eksport Eesti turule 24% võrra ja selle väärtus ületas 1 mld. EUR.

Vastavalt Eesti Statistikaameti andmetele, kasvas Poola eksport Eestisse 2013. aastal ligikaudu 24% võrra ja selle väärtus oli üle 1 mld. EUR – 1.087,6 mln EUR. Samal ajal kasvas Eesti eksport Poola turule 17% võrra ja moodustas 206 mln EUR. Poola-Eesti kaubavahetuse käive kasvas tänu sellele eelmisel aastas 23% ja selle väärtus oli üle 1.294 mln EUR.

Eelkõige mõjutas Poola ekspordi kasvu kergetööstuse toodangu (peamiselt rõivaste ja jalatsite) müük Eesti turule, mille kasv oli üle 40% võrreldes aastaga 2012, järgmisena põllumajandustoodete (peamiselt loomsete rasvade ja õlide) müügi kasv – üle 35% ning toiduainete ja elusloomade müük – kasv üle 25% võrreldes aastaga 2012.

Võrreldes eeltoodud tulemusi Eesti kaubavahetuse andmetega teiste riikidega, võib järeldada, et eelmine aasta osutus Poola majanduse suureks eduks Eesti turul. Tänu neile tulemustele liikus Poola 5. kohale Eesti kaubanduspartnerite pingereas impordi osas (ühe koha võrra ülespoole võrreldes 2012. aastaga) ja 13. kohale ekspordi osas.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.